Optisyenlik Programı Medula ve Ürün Takip Sistemi Eğitimi

Optisyenlik Programı Medula ve Ürün Takip Sistemi Eğitimi

  •  27 Haziran 2024 Perşembe
  •  195 Görüntüleme
  •  Yazdır

Optik Danışmanlık Eğitim Uzmanı ve Nukas Optik (Bandırma) mesul müdürü Optisyen Ayşegül SERDAR tarafından 12.01.2024 tarihinde saat 10:00-12:00 arasında optisyenlik 1. ve 2.sınıf öğrencilerine online Medula- Ürün Takip Sistemi (ÜTS) eğitim etkinliği yapılmıştır.

 Ürün Takip Sistemi, Ülkemizde üretilen veya ithal edilen optik mağaza ürünlerinin kayıt altında alındığı, tekil ürün takibinin yapıldığı, kayıt altına alınan ürünlerin etkin piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin yapılabildiği bir kayıt ve takip sistemidir.

ÜTS ile güvenli ürüne erişim sağlanması, etkin denetim faaliyetlerinin yürütülmesi, sağlık politikalarına katkıda bulunulması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele hedeflenmektedir.

ÜTS’nin MEDULA sistemiyle entegrasyonu bulunmaktadır. Bu entegrasyon veri güvenliğinin sağlanması, veri kirliliğinin önlenmesi ve kullanıcı iş yükünün azaltılması bakımından fayda sağlamaktadır.

Bu sistemlere yalnızca aktif mağaza sahibi optisyenler tarafından mağazalarında bulunan bilgisayarlarının IP adreslerinden erişim sağlanmaktadır. Dolayısıyla Ayşegül SERDAR tarafından verilen ve sınıftan gözlük kullanan öğrenciler üzerinden gerçek örneklerle desteklenen uygulamalı eğitim üniversite ve sektör arası dayanışmanın iyi bir örneği olarak öğrencilerimize büyük katkı sağlamıştır.




Gaziosmanpaşa Mahallesi Alişan Diktaş Caddesi No:26 Erbaa-Tokat Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.