EN
Okulumuz
Misyon ve Vizyon
Tanıtım
Stratejik Plan
Fotoğraf Albümü
Rakamlarla Okulumuz
Projelerimiz
Bize Ulaşın
İdari
Yönetim
Yönetim Kurulu
Yüksekokul Kurulu
İdari Personel
Bölümler
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü
Dişçilik Hizmetleri Bölümü
Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci Kulüpleri
Öğrenci Danışmanları
Öğretim Elemanları Görüşme Saatleri
Değişim Programları
Uzaktan Eğitim
Üniversite Seçmeli Dersler
Staj
Program Kılavuzu
İç Kontrol
Tanıtım
ANA SAYFA
OKULUMUZ
TANITIM
Okulumuz
Misyon ve Vizyon
Tanıtım
Stratejik Plan
Fotoğraf Albümü
Rakamlarla Okulumuz
Projelerimiz
Bize Ulaşın
Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1993 – 1994 Eğitim-Öğretim Yılında Hemşirelik Programı ile faaliyete başlamıştır. Bu programın 1997 yılında kapanmasından sonra aynı yıl Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı açılmış ve 1997-1998 Eğitim Öğretim yılından itibaren eğitime başlamıştır. 2008 yılında açılan ikinci öğretim ile eğitime devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında İlçe merkezinde yeni yerleşkeye taşınmış olup fiziki imkân olduğu ve yeterli öğretim elemanı temin edildiği için 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren İlk ve Acil Yardım Programına öğrenci alınarak eğitime başlamıştır. Açık bulunan Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı programlarına henüz öğrenci alınmamıştır.
Meslek Yüksekokulumuz 2020-2021 Eğitim–Öğretim Yılında 13 öğretim elemanı, 334 öğrenciyle normal öğretim, 156 öğrenci ile de ikinci öğretim olmak üzere toplam 490 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz 14100 m2 kapalı alana sahiptir. Meslek Yüksekokulumuzun faaliyetini sürdürdüğü bina içerisinde 4 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmakta olup Erbaa Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Erbaa Meslek Yüksekokulu ile birlikte kullanılmaktadır.
Okulumuz içinde ders, konferans ve sosyal faaliyetler için çok amaçlı kullanılabilen 80’er kişilik 2 amfi ve 270 kişilik 1 adet konferans salonu bulunmakta olup diğer akademik birimlerle ortak kullanılmaktadır. İlçemizde Yüksekokulumuz öğrencilerinin uygulama yapabileceği Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezleri var olup uygulama eğitimi açısından yararlanılmaktadır. Yüksekokulumuzda şu an spor alanları bulunmamaktadır. Okul bahçesinde yeri ayrılmış spor alanının yapılması için gerekli girişimler yapılmıştır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini ilçedeki spor alanlarında yapmaları organize edilmektedir. Bina içerisinde tenis masası vardır. Öğrencilerimize kültürel faaliyetleri için yardımcı olunmakta ve gerekli destekler verilmektedir.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı
Tanıtım
Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 1997-1998 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Programımızın 60 öğrenci birinci öğretim ve 60 öğrenci ikinci öğretim kontenjanı vardır. Bu programda, Tıp ve Sağlık teknolojisinin çeşitli dallarında yapılan bilimsel araştırmalardan elde edilen sonuçların derlenmesi, düzene konması ve araştırmacıların hizmetine sunulması konularında ihtiyaç duyulan sağlık elemanları yetiştirilir. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında "Tıbbi Sekreter" unvanı ile çalışabilmektedir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı´na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurum ve kuruluşlarının poliklinik ve klinik bilgi işlem hizmetlerinde, hasta kayıt ve kabulde, insan kaynakları ve istatistik birimlerinde ve merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde çalışabilmektedirler. Kamu Personel Seçme Sınavı´na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) olarak atanabilmektedirler. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile "Sağlık İdaresi" ve "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" lisans programlarına geçiş yapabilirler. Yaptıkları iş temelde insan sağlığı ile ilgili bir görevdir. Bu alanda çalışan kimseler araştırmacıların ürettiklerin bilgilerin düzenli olarak sağlanması ve ilgililere iletilmesiyle ilgili işler yaparlar.
Programın Amacı
Programın amacı; Tıp ve sağlık alanında yapılan bilimsel araştırmalarda ve hastaların teşhis ve tedavi edilme sürecinde oluşan bilgi ve belgelerin toplanması, derlenmesi, düzenlenmesi, saklanması ve gerektiğinde tekrar kullanıma sunulması sürecinde ihtiyaç duyulan sağlık elemanını yetiştirmektir.
Kalite Politikamız
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kalite politikası; kalite yönetim sistemi çerçevesinde sürekli gelişen, eğitim, öğretim, araştırma alanında etkin, paydaşları ile birlikte uluslararası standartlarda öncü kurum olmaktır.
İlk ve Acil Yardım Programı
Tanıtım
Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım programı 2015 yılında ön lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. İlk ve Acil Yardım programına; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre adaylar yerleşmektedir. Bu programı bitirenler " İlk ve Acil Yardım Teknikeri" unvanı almaya hak kazanırlar. Öğretim dili Türkçe olup, kontenjan sayısı 60’dır. Hazırlık programı ve ikinci öğretimi yoktur. Programın amacı hastane öncesi dönemde hasta ve kazazedelere temel ve ileri yaşam desteği verebilen ve muhtemel kritik durumları tanıyarak acil bakım uygulayabilen, ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayabilen nitelikli sağlık teknikeri yetiştirmektir. Programın eğitim süresi dört yarıyıl (Staj süresi dâhildir.) ikinci yarıyıl sonunda 30 iş günü yaz uygulaması yaptırılır.
Program mezunları Sağlık Bakanlığı´na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurum ve kuruluşlarının acil servislerinde ve ambulans hizmetlerinde tekniker olarak çalışabilmektedirler. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) göre Paramedik (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
-Acil Yardım ve Afet Yönetimi
-Hemşirelik
-Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerine DGS ile geçiş yapılabilmektedir.
Gaziosmanpaşa Mahallesi Alişan Diktaş Caddesi No:26 Erbaa-Tokat
Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.