Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Hakkında

• DUYURU DETAY

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Hakkında

•  1 Şubat 2019 Cuma

*Meslek Yüksekokulumuza Bahar Yarıyılında Yatay Geçiş başvurusu sonunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler, mevcut üniversitelerinin öğrenci kimlikleri ve nüfus kimlikleri ile müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.

*Ders intibak işlemleri için kayıt aşamasında onaylı ders içeriklerini getirmeleri ve intibak işlemleri için müracaat etmeleri gerekmektedir.

*İlk ve Acil Yardım Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimizin;

Kayıtlar Yüksekokulumuzda yapılacaktır. Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor (Heyet Raporu) almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.